optimizer.hu - Keresőmarketing (SEO, PPC)

Felhasználói élmény, UX

Performancia-optimalizálás SEO perspektívából - Evolution 2016 előadás

1 megosztás
2016. március 02., szerda
A megfelelő oldalbetöltési sebesség fontos eleme a felhasználói élménynek és mobilon mindez még jelentősebb. A teljesítmény- és a keresőoptimalizálás összefüggéseiről tartottam előadást az Evolution konferencián 2016. március 2-án. Összegyűjtöttem azokat a lehetőségeket, amelyekkel javítható egy webhely teljesítménye és ezeket az erőfeszítéseket a látogatók mellett a kereső is díjazhatja.

Web akadálymentesítés és SEO

1 megosztás
2015. május 05., kedd

A web akadálymentesítés és a keresőoptimalizálás több pontban összefügg, illetve szorosan illeszkedik egymáshoz. Számos Google tervezési, tartalmi és technikai irányelv korrelál a W3C által kiadott Web Akadálymentesítési Útmutató pontjaival. 2015. május 21-e a digitális Akadálymentesség Világnapja, ennek kapcsán összegyűjtöttem néhány információt, amely hasznos lehet az optimalizálást végzők számára.

Sebesség optimalizálás és teljesítménynövelés

13 megosztás
2015. március 10., kedd

A gyors oldalbetöltés elengedhetetlenül fontos a jó felhasználói élményhez. Egy fürge oldallal jobban tehermentesíthető a szerver, a felhasználók boldogabbak lesznek, ráadásul a betöltési idő a Google helyezésekre is hatással van, továbbá a sebesség az AdWords minőségi mutatóra is kihat. Összegyűjtöttem néhány javaslatot, hogyan lehet a sebességet optimalizálni és ezáltal a konverziós arányon is javítani.